Vi skapar stadsrum där människor vill vara

På AMF Fastigheter drivs vi av att utveckla dynamiska och hållbara kvarter som lyfter staden på både människans och planetens villkor. Genom att tänka nytt, lyssna och samarbeta skapar vi platser där människor vill vara och bidrar till en levande, attraktiv stad.

Västermalmsgallerian

Kärlek till staden som drivkraft

På AMF Fastigheter har vi en stark kärlek till staden och dess människor. Vi ser människan som en social varelse som vill umgås med andra och vara en del av ett sammanhang.

 

I stället för att enbart fokusera på siffror och kvadratmeter ser vi till hela staden och till hela kvarter. I stället för att bara se ett hus som tak och väggar, ser vi människorna i och omkring husen. I stället för att bygga fastigheter och butikslokaler skapar vi kluster och kvarter.

 

För oss är det självklart att kultur, kreativitet, innovation och spännande samarbeten är motorn till stadens utveckling och tillväxt. Därför vågar vi tänka nytt, gå utanför boxen och göra saker annorlunda.

Brunkebergstorg utanför Gallerian
Restaurang ChouChou i MOOD

Nära samarbete för hållbart stadsliv

Målet med vår stadsutveckling är att skapa hållbara och trygga kvarter med handel, gator och stråk som bjuder på identitet och inspiration. Genom att utveckla arbetsplatser, handelsplatser, hotell, matdestinationer, kultur, service och andra upplevelser, bidrar vi till stadens attraktionskraft och människors välmående.

 

För att lyckas nå dit vi vill samarbetar vi med retailers, krögare, hyresgäster, staden och andra partners. Läs mer om hur vi samverkar för att utveckla staden.

Människobyn podcast av AMF Fastigheter Människobyn podcast av AMF Fastigheter

Människobyn är en samtalsserie och podd om staden och dess människor. När vi utvecklar staden börjar vi alltid med samtal och serien är ett sätt för oss att få nya insikter om vad som är viktigt för utvecklingen av Stockholm och inspirera till nya samarbeten. Vi lyssnar på människor, företag och organisationer som är med och skapar innehållet i staden. Det är bara genom att lära känna dem bättre som vi kan förbättra staden, göra den mer attraktiv, hållbar och inkluderande.

Hyresgäster från The Park i Stockholmsverken

Från B-läge till A-läge

Sedan 2012 har vi stöpt om Stockholms city i grunden. Genom att tänka nytt, lyssna och samarbeta med andra har vi utvecklat och förändrat B-lägen till A-lägen och bidragit till en levande och attraktiv stad.

 

Att äga stora, sammanhängande fastigheter och kvarter har gett oss möjlighet att på allvar lyckats förändra flera av stadens områden. Genom långsiktig platsutveckling och marknadsföring har vi kunnat ändra perceptionen av ett helt kvarter.

 

Som ungt bolag i en traditionell bransch har vi alltid haft en ambition att tänka nytt och göra saker annorlunda. I en tid när få trodde på Stockholm har vi på AMF Fastigheter gjort tvärtom. Vi har lyssnat på vad människor, företag och staden verkligen ville ha och behövde. Idag utgör kvarteren runt MOOD, Urban Escape och Sergels torg tillsammans en triangel av det nya stadsliv som AMF Fastigheter varit med och utvecklat. Det här har vi gjort sedan 2012. Och vi har bara börjat.