Stockholms modernaste kontorskvarter

Urban Escape ligger mitt i Stockholm City, i området kring Regeringsgatan och Malmskillnadsgatan. Kvarteret är ett av Stockholms mest centrala och har en stor internationell attraktionskraft. Här har AMF Fastigheter skapat ett kvarter där människor möts för att arbeta, vara kreativa, shoppa och umgås. Här finns Sveriges modernaste kontorslokaler med Stockholms absolut bästa cityläge.

Urban Escape Stockholm City Urban Escape Stockholm City
Urban Escape

Urban Escape – den internationella mötesplatsen mitt i Stockholm city

Urban Escape är ett pulserande citykvarter med bästa läge i Stockholm som AMF Fastigheter omvandlat till en kreativ mötesplats för innovativa och internationella företag. Med en kontorsyta som motsvarar 13 Hötorgsskrapor har vi skapat en plats för kreativitet, prestation och givande utbyten.

Urban Escape fasad
Lounge i Urban Escape
Gallerian från Brunkebergstorg i Stockholm City

Nära till ett brett utbud av restauranger och service

I Urban Escape finns inte bara Sveriges modernaste kontorslokaler, i vilka flera av världens mest innovativa och progressiva företag samlas. Här finns även shoppingdestinationen Gallerian med sina flaggskeppsbutiker och stora mat- och wellness utbud. På taket finns en enorm takterrass med hisnande utsikt över takåsarna, prisbelönta restauranger och barer i toppklass som TAK och Blanche & Hierta. Här finns även Stockholm under Stjärnorna, IMA samt designhotellen Hobo och AtSix.

Från ogästvänlig plats till sprudlande kvarter

Innan Urban Escape skapades fanns här bara fem anonyma kontorshus, fyra ödsliga gator, ett sömnigt torg och en vissnande galleria. Allt det här i en del av city som borde sjuda av liv. Idag är läget helt annorlunda. Genom att helt omvandla kvarteret, som är det största stadsutvecklingsprojektet i Stockholms innerstad på decennier, har AMF Fastigheter skapat en levande mötesplats i landets mest urbana miljö och fyllt det med kontor, restauranger, shopping och – framför allt – människor.

 

Idag är det inte längre ett tråkigt och ogästvänligt område som invånarna undviker att vara på. Idag samlas stockholmare och turister här för att umgås, såväl på dagen som på kvällen.

 

Torget på Brunkebergstorg utanför Bastard Burgers

Urban arbetsplats för 7000 personer

Drygt 7000 personer arbetar i Urban Escape. På etablerade företag, på innovativa bolag på väg uppåt och på arbetsplatser som ligger i framkant. De som arbetar här får tillgång till en gränslös miljö mellan hem och en klassisk arbetsplats. För stockholmare och besökare från hela världen är det en inspirerande mötesplats där idéer föds och kreativiteten flödar. För alla är det en plats mitt i city där jobbpassion kombineras med shopping och nöje – dygnet runt.

Brunkebergstorg i Urban Escape
Entré till Hobo hotell på Brunkebergstorg

Coworking i Urban Escape

Om du inte har din arbetsplats i Urban Escape kan du arbeta både hos WeWork och i hotellet AtSix stora konferensyta. På systerhotellet Hobo är det också lätt att slinka in och jobba en eftermiddag.

Urban Escape

Utmärkta kommunikationer

Urban Escapes läge mitt i hjärtat av Stockholm city är perfekt för pendlande medarbetare och besökare. Kvarteret ligger en kort promenad från Centralstationen där du når tunnelbanans alla linjer, pendeltåg och bussar. På bara ett par minuters promenadavstånd finns även Kungsträdgårdens tunnelbanestation och de blå busslinjerna 1 och 2. På andra sidan Birger Jarlsgatan ligger Stureplan och Östermalmstorgs tunnelbanestation och från Norrmalmstorg går både spårvagn och flera busslinjer. Närheten till Klaratunneln gör dessutom Urban Escape mycket lättillgängligt för bilburna medarbetare och besökare. För dig som kommer med bil eller cykel finns service som cykelrum​ med omklädningsrum, garage, parkeringsplatser och elbilsladdning.

Matupplevelser från världens alla hörn

I Urban Escape finns mängder av caféer, barer och restauranger från världens alla hörn. Från tidig morgon till sen kväll hittar du all mat du kan tänkas vara sugen på. Oavsett om du tar en frukost på ett café, en affärslunch på den enorma takterassen eller äter middag på en av kvarterets prisbelönta restauranger, caféer och barer som på bara några år har gjort Urban Escape till en av Stockholms mest spännande matdestinationer.

Är du intresserad av att hyra kontor i Urban Escape? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Uthyrare Kontor AMF Fastigheter

Mikael Wallgren, Uthyrare kontor Stockholm City

070-812 12 13

Uthyrare AMF Fastigheter Maria Krumlinde

Maria Krumlinde, Uthyrare kontor Stockholm City

070-257 80 30

Gallerian MOOD Stockholm

MOOD District ligger mitt i hjärtat av Stockholm city, omringat av de klassiska gatorna Norrlandsgatan, Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Mäster Samuelsgatan. Kvarteret är ett av Stockholms mest eftertraktade kontors- och handelslägen med ett stort utbud av populära restauranger, caféer och service. Bland grannarna finns många framgångsrika bolag inom bland annat bank och finans, juridik, coworking och tech.

MOOD District

Lediga lokaler i Stockholm City

Är du hyresgäst i Urban Escape? Vi finns här för dig.

Hanna Mossfeldt Fastighetschef AMF Fastigheter

Hanna Mossfeldt, Fastighetschef

073-270 62 78

Jonas Glennstål Teknisk förvaltare AMF Fastigheter

Jonas Glennstål, Teknisk Förvaltare

Nås via växeln: 08-600 68 00

Johan Thornberg Fastighetstekniker AMF Fastigheter

Johan Thornberg, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00

Jenny Sivervik Marknadsområdeschef AMF Fastigheter

Jenny Sivervik, Marknadsområdeschef

070-421 04 97

Mikael Kallio Fastighetstekniker AMF Fastigheter

Mikael Kallio, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00