Just nu går det inte att ringa oss. Driftstörning hos teleleverantör. Felsökning pågår.

Just nu går det inte att ringa oss. Driftstörning hos teleleverantör. Felsökning pågår.

Människobyn - insikter för hållbara stadsrum

Människobyn är en samtalsserie och podd om staden och dess människor. När vi utvecklar staden börjar vi alltid med samtal och serien är ett sätt för oss att få nya insikter om vad som är viktigt för utvecklingen av Stockholm och inspirera till nya samarbeten.

Människobyn podcast av AMF Fastigheter Människobyn podcast av AMF Fastigheter

Människobyn är en samtalsserie om Stockholm, hur staden utvecklas och hur den kan bli ännu bättre. Människor och mänskliga beteenden förändras hela tiden. Staden och dess utbud behöver utvecklas för att möta människors behov. Därför behöver vi som skapar platser också vara nyfikna och lyhörda.

 

Syftet med samtalsserien är lyssna på människor, företag och organisationer som är med och skapar innehållet i staden. Det är bara genom att lära känna dem bättre som vi kan förbättra staden, göra den mer attraktiv, hållbar och inkluderande.

 

Du hittar podden Människobyn där de flesta poddar finns, som på Spotify.

Brunkebergstorg utanför Gallerian

Det är bottenvåningarnas innehåll som definierar staden

Tillsammans med retailers, krögare, hyresgäster, staden och andra samarbetspartners skapar vi hållbara stadsrum med handel, gator och stråk som skapar identitet och inspiration.

 

Vad behöver en stad för att bli attraktiv? Det ämnet utforskar vi ständigt! Lyssna till exempel på avsnitt 1 ”Den kreativa staden” med bland andra Anna König Jerlmyr och Frida Ronge där vi fördjupar oss ytterligare i detta.

 

På AMF Fastigheter är vi lika måna om vad som finns i husen som vad som sker mellan dem. Genom att utveckla både handelsplatser och arbetsplatser, men även hotell, matdestinationer och service, bidrar vi till stadens attraktionskraft och människors välmående.

Lyssna på våra tidigare samtal

Avsnitt 1: Den kreativa staden

Mer mat. Mer innovation. Mer kärlek. Behöver Stockholm fler experimentella matupplevelser? Vems ansvar är det egentligen att driva stadens utveckling? Om det och mycket mer pratar vi om i avsnittet. Medverkande är Anna König Jerlmyr, f.d. finansborgarråd, Frida Ronge, kreativ ledare på Tak, samt Mats Hederos, f.d. vd på AMF Fastigheter. Per Schlingmann leder samtalet.

Avsnitt 2: Vad vill dagens unga med Stockholm?

Vi pratar med och om den unga generationen. Stockholm behöver bli mer inkluderande – men hur? Hör Aida Vrazalica, Ahmed Abdirahman, Anne-Marie Andric och Mats Hederos diskutera det här och andra frågor som handlar om hur Stockholm kan bli en bättre plats för unga. Per Schlingmann leder samtalet.

Avsnitt 3: Musikstaden Stockholm

Ett skivbolag, en artist, en streamingtjänst och ett fastighetsbolag möts för att diskutera hur Stockholm kan bli mer attraktivt för kreativa näringar i allmänhet och musik i synnerhet. Fler studios, scener och mötesplatser behövs – men vems är ansvaret? Hör Jenny Hermanson, nordisk vd för Spotify, Per Sundin, vd för Universal, rapparen Namo Marouf, känd under artistnamnet Lilla Namo samt Mats Hederos, f.d. vd på AMF Fastigheter prata utmaningar och möjligheter. Per Schlingmann leder samtalet.

Stockholm och Urban Escape

Avsnitt 4: Austin vs. Stockholm

Vi fördjupar oss ytterligare i temat musik. Hör USA-experten Billy McCormac och Mats Hederos, f.d. vd AMF Fastigheter diskutera likheter och skillnader mellan Austin och Stockholm. Vi intervjuar Brendon Anthony, Director of Texas Music Office, om hur staden Austin lyckats etablera sig som en av världens främsta musikstäder.

Hyra kontorshus Stockholm City Hötorgshuset

På AMF Fastigheter arbetar vi i nära samarbete med många branscher som är viktiga för Stockholms utveckling. Genom att samverka och lyssna in både företagens och stadens behov kan vi hjälpa både företagen och Stockholm som stad att växa och utvecklas.

Vill du veta mer om vår samtalsserie Människobyn eller har du tips på intressanta ämnen som vi borde prata om? Kontakta Jenny Nilsson.

Gallerian från Brunkebergstorg i Stockholm City

Avsnitt 5: Mina drömmars torg

Varför väcker Klarakvarteren så mycket känslor? Var rivningarna bara till ondo eller har de lett till något gott? I det här avsnittet träffar vi arkitekturhistorikern Martin Rörby. Vi får en historielektion om Stockholms och Klarakvarterens utveckling och pratar om varför man inte ska underskatta historiens betydelse när man bygger för framtiden. Petra Wester leder samtalet.

Brunkebergstorg i Urban Escape

Avsnitt 6: Stadens och företagens roll i klimatomställningen

Vilka möjligheter finns det för städerna och företagen att bidra till en mer hållbar utveckling där fokus ligger på klimatomställningen? Vi samtalar med Lisen Schultz, Stockholm Resilience Centre, Anna Högberg, Futerra och Mats Hederos, f.d. vd AMF Fastigheter.

Mood District på sommaren i Stockholm City

Avsnitt 7: Restaurangerna – Stockholmarnas nya vardagsrum?

Ett bra utbud av mat och dryck är en viktig del i attraktiva områden och städer. Vilka trender ser vi och vad är branschens största utmaningar? Vi möter Fredrik Eriksson, en av Sveriges mest erfarna och prisbelönta kockar och krögare för att prata om allt ifrån vad hållbarhet betyder inom restaurangbranschen till vad du ska laga för middag till en stjärnkock.

Skateboard P.U.S.H gengrebild

Avsnitt 8: P.U.S.H.

P.U.S.H. – Performance Urban Skate House – är en unik satsning för skateboardintresserade i Gallerian. Mats Hederos, f.d. vd för AMF Fastigheter, ställer frågor till en av grundarna, Alexander Lindgren. Trevlig lyssning!

Cykel utanför fontän i Sergels torg

Avsnitt 9: Sommaren i Stockholm

Många funderar över hur sommaren 2020 kommer att se ut i Stockholm. Välkommen till ett samtal med Christer Fogelmarck, vd Parks and Resorts som bland annat äger Gröna Lund, Caroline Strand, vd för Visit Stockholm och Mats Hederos, f.d. vd AMF Fastigheter, där vi pratar sommar och turism!