Stockholmsverken – Söders nya kreativa mötesplats

Kvarteret Stockholmsverken på Södermalm är den perfekta platsen för det kreativa kontoret. Här kan du hyra toppmoderna, nyrenoverade och flexibla lokaler med industriell känsla och hög teknisk standard med perfekt kommunikation.

Den nya kreativa mötesplatsen på Södermalm

Stockholmsverken ligger mitt på Södermalm, i hörnet Magnus Ladulåsgatan och Rosenlundsgatan i Södra Stationsområde med fastigheterna Trumman 2 och Vattenpasset 11. Här hittar du moderna lokaler med hög teknisk standard och industriell känsla.

 

Med närhet till Södermalms kultur och myllrande gatuliv finns här en unik kreativ atmosfär där arvet från det klassiska industrisöder förenas med nya internationella influenser. Från morgon till kväll är Stockholmsverken den plats där människor möts, idéer föds och matupplevelser delas.

 

Omkring 3000 människor från många kreativa branscher arbetar i området och ingen annanstans i Europa finns så många spelutvecklare i ett och samma kvarter.

Bro mellan husen i Stockholmsverken
Lokal från Right Sand Brands i Stockholmsverken på Södermalm

Ett hem för designers och spelutvecklare

Stockholmsverken är designat för kreativa människor. Platsen är hem åt en rad av världens mest innovativa och kreativa företag inom dataspel, arkitektur, design och digital utveckling. Att spelföretagens intresseorganisation sitter just här är ingen slump. Stockholmsverken har de senaste åren lockat en rad innovativa spelföretag, bland andra Fatshark, Snowprint och Paradox Interactive.  Med cirka 1 500 spelutvecklare och några av världens största dataspelutsföretag på plats, har Stockholmsverken förvandlats till Europas spelutvecklar-tätaste plats!

En plats för matupplevelser, möten och mysiga häng

Stockholmsverken är en levande plats med caféer, barer och ett helt nytt restaurangkvarter. Upplev Nook Full Experience på Nook, titta in på frukost hos The Park Café, avnjuta en Bahn Mi på Bun Bun, en cheeseburgare på Phil’s Burger eller ta ett glas på Gemlas vinbar.

Stockholmsverkens skylt
Restaurang vid Stockholmsverken på Södermalm

Stockholmsverken

Cykel

Cykelrum​ med tillgång till cykelservice.

Parkering

Parkeringsplatser i garage.

Omgivning

Härlig innergård

Mat & Dryck

Restaurangerna The Park, Nook, Phil’s Burger, Gemla Studio & Vinbar och Bun Bun bjuder på frukost, lunch, middag, barhäng, fika, catering och co- working space

Nära till Södermalms shopping och service

Stockholmsverken ligger mitt på Söder och härifrån är det nära till allt som stadsdelen har att bjuda på. Skanstull finns också på bekvämt promenadavstånd och där hittar du bland annat Ringens Centrum och matkonceptet Teatern med flera av Sveriges främsta kockar. Dessutom har du bara fem minuters promenad till vårt andra kreativa Söderkvarter, Stockholm Design District. Vill du ha ännu mer av Söders puls ligger Medborgarplatsen och Mariatorget runt hörnet. På västra Södermalm har du mycket nära till flera gym och Eriksdalsbadet. Dessutom ligger Tanto och joggingstråken längs Årstavikens glittrande vatten på kort promenadavstånd – perfekt om du vill träna på lunchen.

Utmärkta kommunikationer

Stockholmsverkens läge på västra Södermalm är perfekt för pendlande medarbetare och besökare. Stockholmsverken ligger ett stenkast från City med närhet till flera T-banestationer såväl som Södra station varifrån det tar 3 minuter till T-centralen. I området finns goda kommunikationer med pendeltågstationen Södra Station i närheten. Tunnelbanestation Mariatorget ligger inom 10 minuters gångavstånd. Utmärkta kommunikationer via Citybanan. Tunnelbana Mariatorget och Medborgarplatsen i närområdet.

Är du intresserad av att hyra kontor i Stockholmsverken? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Jakob Svensson, Uthyrare kontor Södermalm

Jakob Svensson, Uthyrare kontor Södermalm

073-073 93 64

Fastighet Tobaksmonopolet kontor Södermalm

Söder är den givna platsen för det kreativa kontoret. Här finns en unik atmosfär och känsla som du bara hittar just på Södermalm. Här blandas arkitekter, formgivare och spelinnovatörer från Stockholms kreativa branscher med Söders trendiga utbud av nöje och mat.

Lediga lokaler på Södermalm

Är du hyresgäst i Stockholmsverken? Vi finns här för dig.

Anna Korpi fastighetschef AMF Fastigheter

Anna Korpi, Fastighetschef

070-255 31 95

Mats Molin teknisk förvaltare AMF Fastigheter

Mats Molin, Teknisk Förvaltare

Nås via växeln: 08-600 68 00

Fredrica Brandtberg floor manager AMF Fastigheter

Fredrica Brandtberg, Floor Manager

073-062 19 49

Ruslan Imidzhanov fastighetstekniker AMF Fastigheter

Ruslan Imidzhanov, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00