Just nu går det inte att ringa oss. Driftstörning hos teleleverantör. Felsökning pågår.

Just nu går det inte att ringa oss. Driftstörning hos teleleverantör. Felsökning pågår.

Traineeprogram för fastighetstekniker

Fastighetstekniker har en nyckelroll hos många fastighetsbolag och det är ett jobb med mycket bra framtidsutsikter. Med vårt traineeprogram vill vi bygga viktig kompetens och samtidigt få fler att hitta till branschen och yrket. 

fastighetstekniker traineeprogram

Ettårigt traineeprogram för fastighetstekniker

AMF Fastigheters traineeprogram är en 12 månader lång utbildning till fastighetstekniker.

 

Under programmet får du praktik, obligatoriska utbildningar och en möjlighet att lära känna AMF Fastigheter och vår företagskultur. Programmet är bland de första i sitt slag och en attraktiv utbildning som, om vi trivs med varandra, även kan övergå till en tillsvidareanställning hos oss.

Ventilation
Ruslan, Maria och Niklas Trainee
Första kullen från vårt traineeprogram fick alla jobb hos AMF Fastigheter efter avslutad utbildning.

Varför ett traineeprogram inom fastighetsteknik?  

Dagens fastigheter blir alltmer tekniskt komplexa med fler digitala system. Efterfrågan på klimatsmarta byggnader kräver till exempel ofta mer avancerade system för att reglera värme och kyla, laddsystem för elbilar och installationer med solceller. Det här  påverkar rollen som fastighetstekniker och vilka kunskaper som krävs.

 

Fastighetstekniker går längst fram och är drivande i den här utvecklingen och behöver  hänga med i de snabba svängarna. Alla fastigheter är unika och vårt traineeprogram ger erfarenhet från just de fastigheter du förhoppningsvis sedan kommer fortsätta att jobba med. På så vis skapar vårt traineeprogram en viktig kunskapsbrygga som saknas idag.

Helena Molinera, HR-chef AMF Fastigheter

Med vårt traineeprogram hoppas vi att fler få upp ögonen för ett spännande och varierande yrke. Vi är öppna för olika bakgrunder och ser utanför de gängse ramarna i rekryteringen till programmet.

Helena Molinero
HR-chef på AMF Fastigheter

Vad innehåller traineeprogrammet för fastighetstekniker?

Vårt traineeprogram är ettårig utbildning där du och två ytterligare traineer får möjlighet att lära dig mer om yrket fastighetstekniker. Traineeprogrammet innehåller praktik och obligatoriska utbildningar. Du får också möjlighet att lära känna AMF Fastigheter och få en förståelse för vår företagskultur.

 

Utöver kunskap och erfarenhet från stora och tekniskt avancerade fastigheter får du som genomgår programmet insyn i andra avdelningar och möjlighet att bygga ett kontaktnät inom flera delar av vår organisation.

Vad leder traineeprogrammet till?

Vårt traineeprogram är ett tillfälle för oss båda att lära känna varandra. Programmet är 12 månader långt där du och två ytterligare traineer får möjlighet att lära känna AMF Fastigheter genom praktik, obligatoriska utbildningar och en förståelse för vår företagskultur. Vi hoppas i vår tur att du genom engagemang och nyfikenhet tar dig an uppgiften och visar så mycket som möjligt av dig själv. Vi följer löpande upp hur det går och känns. Efter avslutat traineeprogram kan det eventuellt övergå till en tillsvidareanställning som fastighetstekniker.

 

Som fastighetstekniker hos oss på AMF Fastigheter ansvarar du för inre och yttre skötsel av en fastighet. Du genomför drift och underhåll av fastighetens alla tekniska system, utför mindre reparationer och agerar som beställare. Tillsammans med en teknisk förvaltare och övrig driftpersonal ser du till att fastighetens tekniska system fungerar enligt fastighetsägarens krav och hyresgästens förväntningar.

Maria Novara, fastighetstekniker

Vår trainee Maria Novara hade haft en lång karriär inom hotellbranschen när hon kom i kontakt med AMF Fastigheters traineeprogram och bestämde sig för att söka. Läs mer om vad Maria tycker om programmet och hur det har påverkat hennes karriär.