Ikoniska Femte Hötorgshuset

Femte Hötorgshuset med det digitala kulturcentret Space är ett av Sergel torgs ikoniska hus i centrala Stockholm. Här hyr ni toppmoderna kontorslokaler i ett av Stockholms mest eftertraktade kontorslägen kring Hötorget och Sergels Torg. Mer centralt kontor går knappast att hitta.

En del av Sveriges mest intressanta moderna arkitektur

Hötorgscity med de fem Hötorgsskraporna markerar Stockholm city och tillhör Sveriges mest intressanta moderna arkitektur. Det Femte Hötorgshuset spelar en framträdande roll med sin placering intill Sergels torg som är en av huvudstadens mest besökta platser. Området är portalen in till Stockholm och leder alla som bor, arbetar och besöker innerstaden vidare till kultur, handel, möten och upplevelser.

 

De fem Hötorgshusen ritades av fem olika arkitekter och tillhör idag några av de mest betydelsefulla modernistiska byggnadsverken i Sverige. Sven Backström och Leif Reinius ritade den femte Hötorgsskrapan, som byggdes 1961- 1965. Det femte Hötorgshuset skiljer sig från de övriga genom att våningsplanen har fönster från golv till tak.

Space i Femte Hötorgshuset
Femte Hötorgshuset Stockholm City

Space - Ett digitalt kulturcenter i Femte Hötorgshuset

Redan vid uppförandet i början av 1960-talet fanns ambitioner att göra det Femte Hötorgshuset till en levande, inkluderande plats och en plats för unga att mötas. Space, i Femte Hötorgshuset, är ett digitalt kulturcenter vid Sergels torg i hjärtat av Stockholm City. Här finns världens största gamingcenter med över 400 spelstationer, musikstudios och norra Europas största permanenta e-sportarena skapad för hybridevent inom gaming och musik. Här finns också Avicii Experience som är ett interaktivt hyllningsmuseum till Avicii – Tim Bergling. I Space finns flera caféer, barer, en restaurang med stor uteservering samt generösa ytor för arbete, möten och utbildning i bland annat Space Academy.

 

I Space kombineras några av de viktigaste ingredienserna inom digital kultur: gaming, musik, esport, content creation och digitalt know-how med mat och dryck samt ytor för arbete, samarbeten, möten och utbildning. På cirka 7500 kvadratmeter fördelat på sju våningsplan kan besökare till Space uppleva och producera musik, spela sina favoritspel, umgås och skapa olika typer av innehåll. Resultatet är ett världsunikt hus där människor kan träffas, samarbeta och skapa tillsammans – ett community där nya formationer och affärsidéer tar fart.

Sergels torg vid Femte Hötorgshuset

Stockholm citys bästa mat och shopping

Området kring Hötorget och Sergels torg är ett av Stockholms mest eftertraktade kontorslägen. Med kontor i Femte Hötorgshuset har du nära till precis allt – butiker, restauranger, kommunikationer och kultur. I huset finns flera barer, caféer och restauranger och vill du gå ut och äta ligger Stockholm citys utbud från världens alla hörn bokstavligen precis utanför dörren. Dessutom har du promenadavstånd till innerstadens alla butiker och annan service.

Perfekta kommunikationer

Femte Hötorgshusets läge mitt i hjärtat av Stockholm city är perfekt för pendlande medarbetare och besökare. Huset ligger på några minuters gångväg till Centralstationen där du når alla tunnelbanelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, bussar, flygbussar och Arlanda Express. På andra sidan Birger Jarlsgatan ligger Stureplan och Östermalmstorgs tunnelbanestation och från Norrmalmstorg går både spårvagn och flera busslinjer. Närheten till Klaratunneln gör dessutom Urban Escape mycket lättillgängligt för bilburna medarbetare och besökare.

Cykel utanför fontän i Sergels torg

Är du intresserad av att hyra kontor i Stockholm City? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Uthyrare AMF Fastigheter Maria Krumlinde

Maria Krumlinde, Uthyrare kontor Stockholm City

070-257 80 30

Uthyrare Kontor AMF Fastigheter

Mikael Wallgren, Uthyrare kontor Stockholm City

070-812 12 13

Lediga lokaler i Stockholm City

Är du hyresgäst i Femte Hötorgshuset? Vi finns här för dig.

Hanna Mossfeldt Fastighetschef AMF Fastigheter

Hanna Mossfeldt, Fastighetschef

073-270 62 78

Pär Andersson Fastighetstekniker AMF Fastigheter

Pär Andersson, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00

Thomas Finne Teknisk Förvaltare AMF Fastigheter

Thomas Finne, Teknisk Förvaltare

08-600 69 25

Anna Alvåg Floor Manager AMF Fastigheter

Anna Alvåg, Floor Manager

08-600 68 15