Läget viktigt för att rekrytera nya talanger

Det hybrida arbetssättet har blivit det nya normala och allt fler väljer att kombinera hemarbete med att vistas på det fysiska kontoret. Läget är nu viktigare än någonsin – särskilt när det gäller att attrahera nya talanger.

Södermalm

Det globala musik tech-bolaget Epidemic Sound har suttit i AMF Fastigheters fastigheter på Söder i fyra år. Pulsen, de goda kommunikationerna och närheten till samarbetspartners i den kreativa branschen gör Södermalm till det optimala läget för företaget. 

  

–Vi trivs här. Vi har suttit på Söder i tolv år och företaget har vuxit upp här, berättar Jasmin Holländer Pettersson, Director of Talent Attraction på Epidemic Sound, ansvarig för rekrytering och Employer Branding. 

“Södermalm lockar de vi vill attrahera”

Utöver Stockholm har Epidemic Sound kontor i Seoul, New York, LA och Amsterdam. De vet att kontorets läge är en betydande faktor för att lyckas rekrytera och behålla talanger. 

  

– Sitter man på fel plats kan läget avskräcka vid rekrytering, men Södermalm har lockat de som vi vill attrahera, säger Jasmin Holländer Pettersson. 

  

Att medarbetarna enkelt ska kunna ta sig till och från kontoret är viktigt både ur medarbetar- och miljösynpunkt. Närheten till allmänna kommunikationer och cykelvägar gör pendlingen till och från Söder enkel, utan att behöva åka bil. 

  

– Employee Commuting står för en stor del av företags utsläpp. Detta är ytterligare en anledning för oss att sitta nära bra kommunikationer. Det är viktigt för oss att våra medarbetare enkelt ska kunna ta sig kollektivt eller med cykel till arbetet, säger Jasmin Holländer Pettersson. 

Cykla till kontoret på Södermalm

En attraktiv mötesplats

Med den hybrida arbetsmodellen som standard har det fysiska kontoret blivit allt viktigare för att skapa en attraktiv mötesplats för både anställda och potentiella nyrekryteringar. På Epidemic Sound satsar de på gemenskap för att skapa en “pull-effekt” till kontoret. 

  

– Vi skapar en ny verklighet där man vill ses. Vi satsar bland annat på event, från lunch & learns till dj-workshops för att medarbetarna ska vilja komma in till kontoret, berättar Jasmin Holländer Pettersson. 

 

Att skapa förutsättningar för medarbetarna att kombinera jobb och privatliv har blivit en allt viktigare aspekt vid rekrytering av nya talanger. Närheten till restauranger, kreatörer, branschkollegor och träningsanläggningar är faktorer som gör läget på Södermalm attraktivt. 

  

– Restaurangutbudet, närheten till vattnet, parker, gym och yoga-studios gör att vi trivs på Söder. Vi har picknickfiltar liggande i First Impression Area så att våra medarbetare kan gå ut och ta en lunch i solen, säger Jasmin Holländer Pettersson.