Ha koll på vad som händer just nu i Marievik

 Stockholm stads finansborgarråd Karin Wanngård på besök i Marievik

Marievik fortsätter sin resa som en av Stockholms mest spännande stadsutvecklingsprojekt. Under måndagen den 18 september välkomnade vi finansborgarråd Karin Wanngård och Exploateringsnämndens ordförande Anders Östberg till Marievik.

 

Under besöket berättade vår projektutvecklingschef Johan Lindskog och fastighetsutvecklingschef Per Helgesson om planerna för området och möjligheterna att se platsen som en testbädd för en cirkulär stad. Målbilden är att Marievik ska vara en europeisk förebild för hur man utvecklar städer i framtiden. Det inkluderar allt från hur vi lever och arbetar till hur vi konsumerar och transporterar oss.  

 

Vår vd Thomas Erséus lyfte under besöket vikten av samarbete mellan fastighetsägare och staden och hur vi med gemensamma mål har en unik möjlighet att på riktigt och skapa ett helt nytt stadsrum. Marievik har potential att bli en fantastisk stadsdel och tillsammans med staden och de andra fastighetsägarna i området ser vi fram emot ett utveckla Marievik till en öppen, levande och hållbar plats för människor som bor, arbetar i eller besöker platsen.  

 

Våra besökare fick under dagen en rundvandring i kvarteren och även möjlighet att titta på den modell som tagits fram av framtidens Marievik. 

Karin Wanngård i Marievik med AMF Fastigheter
Per Helgesson, Johan Lindskog, Karin Wanngård och Thomas Erséus.

Vi renoverar kajen i Marievik

Vår vision är att kajpromenaden i Marievik i Liljeholmen ska utgöra en central plats i framtidens Marievik, därför renoverar vi nu kajen längst Årstavikens glittrande vatten. Kajen kommer att få nya vackra planteringar och sittplatser. Dessutom kommer vi att bygga en härlig brygg- och badanläggning med bassänger för både träning och lek.

Vi renoverar kajen i Marievik

Nya bostäder och hyresrätter i Marievik

För att Marievik ska bli en mer levande och trygg plats under dygnets alla timmar är det inte bara våra fastigheter med moderna kontor som kommer utvecklas här, platsen kommer även att fyllas med både bostadsrätter och hyresrätter. Tillsammans med bostadsbolagen JM och Klövern skapar vi ett hållbart kvarter med människan i fokus.

Bostäder Marievik JM