Traineeprogram för fastighetstekniker

Fastighetstekniker har en nyckelroll hos många fastighetsbolag och det är ett jobb med mycket bra framtidsutsikter. Med vårt traineeprogram vill vi bygga viktig kompetens och samtidigt få fler att hitta till branschen och yrket. 

Fastighetstekniker med ritning till lokal

Ettårigt traineeprogram för fastighetstekniker

AMF Fastigheters traineeprogram är en 12 månader lång utbildning till utexaminerade fastighetstekniker som får månadslön och förmåner under hela perioden.

 

Under programmet får du praktik, obligatoriska utbildningar och en möjlighet att lära känna AMF Fastigheter och vår företagskultur. Programmet är bland de första i sitt slag och skapades då vi upptäckte att det finns ett glapp mellan skola och första jobbet. Det är en attraktiv utbildning som, om vi trivs med varandra, även kan övergå till en tillsvidareanställning hos oss.

 

I år utsågs vårt traineeprogram till topp 15 mest attraktiva traineeprogram i Sverige. Det är Karriärföretagens student och ambassadörsnätverk som varje år röstar fram de 15 mest attraktiva traineeprogrammen i Sverige.

Vad gör en fastighetstekniker på AMF Fastigheter?

Fastighetsteknikerna ansvarar för inre och yttre skötsel av fastigheten. Du genomför drift och underhåll av fastighetens alla tekniska system, utför mindre reparationer och agerar som beställare. Tillsammans med en teknisk förvaltare och övrig driftpersonal ser du till att fastighetens tekniska system fungerar enligt fastighetsägarens krav och hyresgästens förväntningar. Tillsammans med dina kollegor skapar du värde för dina kunder, det vill säga hyresgästerna.

Ruslan, Maria och Niklas Trainee
Första kullen från vårt traineeprogram fick alla jobb hos AMF Fastigheter efter avslutad utbildning.

Varför ett traineeprogram inom fastighetsteknik?  

Dagens fastigheter blir alltmer tekniskt komplexa med fler digitala system. Efterfrågan på klimatsmarta byggnader kräver till exempel ofta mer avancerade system för att reglera värme och kyla, laddsystem för elbilar och installationer med solceller. Det här  påverkar rollen som fastighetstekniker och vilka kunskaper som krävs.

 

Fastighetstekniker går längst fram och är drivande i den här utvecklingen och behöver  hänga med i de snabba svängarna. Alla fastigheter är unika och vårt traineeprogram ger erfarenhet från just de fastigheter du förhoppningsvis sedan kommer fortsätta att jobba med. På så vis skapar vårt traineeprogram en viktig kunskapsbrygga som idag saknas.

Ventilation i MOOD

 Vad traineeprogrammet erbjuder

  • Personliga möten. Varje dag träffar du hyresgästerna i dina fastigheter. Vi gillar våra hyresgäster och dom gillar oss.
  • Spännande projekt. Genom att jobba hos oss får du chansen att vara med om att skapa stadsrum där människor vill vara. Platser som inte bara påverkar oss som jobbar här, utan alla som bor, jobbar, handlar och lever i staden.
  • Härliga kollegor. Vi tycker det är kul på jobbet och vi tror att det märks i våra dagliga kontakter.
  • Schyssta kontor som präglas av att vi utgår från varje individs behov och kompetens. De flesta av oss träffas dagligen på kontoret. Inte bara för att det är en skön miljö och kaffet är gott, utan också för att vi tycker om att umgås med varandra. Vårt huvudkontor ligger mitt i city, på Regeringsgatan och till det har vi även några mindre, men lika härliga lokalkontor.
  • Möjligheter att testa och lära nytt. Hos oss utvecklas du i takt med företagets förändrade utmaningar och behov. Det innebär att du har alla möjligheter att testa nytt eller lära dig nya saker.
Fastighetstekniker på AMF Fastigheter

Vem som kan söka till traineeprogrammet

I din roll som fastighetstekniker har du många interna och externa kontakter. För att du ska trivas hos oss så tror vi att du är social, prestigelös och ansvarstagande. Du kommer att behöva fatta många snabba beslut, därför är det bra om du är självgående och kan göra dina egna prioriteringar.

 

Vissa baskunskaper är nödvändiga för att du ska kunna jobba som fastighetstekniker hos oss. Därför söker vi dig som har:

  • Fastighetsteknikerutbildning, eller motsvarande
  • Teknisk kompetens inom exempelvis el, vvs, bygg eller ventilation
  • Genuint intresse för teknik och energi
Helena Molinera, HR-chef AMF Fastigheter

Med vårt traineeprogram hoppas vi att fler få upp ögonen för ett spännande och varierande yrke. Vi är öppna för olika bakgrunder och ser utanför de gängse ramarna i rekryteringen till programmet.

Helena Molinero
HR-chef på AMF Fastigheter
Maria Novara Fastighetstekniker AMF Fastigheter

Vår trainee Maria Novara hade haft en lång karriär inom hotellbranschen när hon kom i kontakt med AMF Fastigheters traineeprogram och bestämde sig för att söka. Läs mer om vad Maria tycker om programmet och hur det har påverkat hennes karriär.