Handel för en modern storstad

AMF Fastigheter äger några av Stockholms mest populära handelsplatser med starka koncept, matupplevelser och pop up. Genom att öppna upp bottenvåningarna i våra fastigheter skapar vi levande kvarter, där du inom handel och restaurang också har ett stort antal valmöjligheter att etablera dig.

MOOD Stockholm

Tillsammans skapar vi en levande stad

På AMF Fastigheter är vi lika måna om vad som finns i husen som vad som sker mellan dem. Genom att utveckla både handelsplatser och arbetsplatser, men även hotell, matdestinationer och service, bidrar vi till stadens attraktionskraft och människors välmående.

 

Tillsammans med retailers, krögare, hyresgäster, staden och andra samarbetspartners skapar vi hållbara stadsrum som skapar identitet och inspiration.

 

Vi har: 294 butiker, restauranger och caféer, cirka 84 300 kvm yta för handelsplatserna och 35 miljoner besökare per år (uppskattningsvis) av våra handelsplatser.

Alice Leffler uthyrare Pop up
Uthyrare Alice Leffler hjälper dig med Pop Up

Väck uppmärksamhet med Pop Up

Dra maximal fördel av en kortare periods butiksetablering. Med en mer flexibel retailyta kan du som e-handlare, startup eller mindre aktör testa en fysisk yta för att nå ut till nya målgrupper, testa nya lägen och maximera fördelarna av att finnas i ett attraktivt sammanhang. En kombination av digital och fysisk handel blir allt viktigare och en Pop Up kan vara ett bra första steg. Som ett av Sveriges största fastighetsbolag med lång erfarenhet av butiksetablering, kan vi hjälpa dig att dra maximala fördelar av din Pop Up-butik.

Google Pixel Pop Up Activation i Gallerian
Elgiganten och Google Pixel Pop Up Activation i Gallerian

Pop Up Activation

Pop Up Activation är som en hybrid mellan reklamyta och Pop Up Store. Syftet med ytan för dig som aktör kan variera och förändras. På det stora hela handlar det om att du på ett effektivt sätt ska få ut så många värden av en yta som möjligt – sälja, testa och marknadsföra samtidigt som du får interagera med dina kunder på en central plats. Pop Up Activation ger en möjlighet att dra lärdomar till företagets produktutveckling, e-handel eller befintlig butik.

Intresserad av Pop Up, Pop Up Activation eller kortare kontrakt? Välkommen att kontakta Alice Leffler.

Alice Leffler uthyrare AMF Fastigheter

Alice Leffler, Uthyrare Pop Up och korta kontrakt

070-352 48 20

Gallerian

Stockholm City

Mitt i city ligger Gallerian, som sedan starten 1976 har utvecklats till en ikonisk shoppingdestination och mötesplats. Gallerian är ett citynav för shopping, mat, wellness och umgänge. Det är en levande galleria med puls och stora flaggskeppsbutiker, många restauranger och caféer, spännande Pop Up butiker och häftig Pop Up Activation – där alla har starka koncept.

 

Ett stenkast från Gallerian ligger MOOD Stockholm som på kort tid blivit en unik och självklar mötesplats för de som bor, arbetar och shoppar i Stockholm. Det är en handelsplats som lever från tidig morgon till sen kväll med noga utvalda butiker och populära restauranger. Här är det inte bara shopping och matupplevelser som lockar besökare utan även den unika atmosfären och miljön, med inspiration från Europas storstäder.

Stadsdelscentrum

Våra tre stadsdelscentrum Fältöversten, Ringen och Västermalmsgallerian berikar och gör vardagen enklare för boende och besökare på Östermalm, Södermalm och Kungsholmen. Många besökare besöker handelsplatserna flera gånger i veckan och det är inte enbart för att handla och göra vardagsbestyr utan också för att mötas på. Här träffas grannar för att ta en fika, äta en bit mat ihop och umgås.

 

Runt om Fältöversten, Ringen och Västermalmsgallerian finns många Stockholmares arbetsplatser och skolor, och nära både Fältöversten och Ringen arrangeras ofta event vilket drar människor till området.

Affären Kaffehandel i Ringen centrum på Södermalm
Ringen
Blommor utanför Västermalmsgallerian på Kungsholmen
Västermalmsgallerian
Restaurang vid Stockholmsverken på Södermalm
Stockholmsverken

Bottenvåningarna sätter kvarterets identitet

För att på allvar lyckas förändra stadens områden och lyfta kvarter från B-läge till A-läge köper vi fastigheter i kluster och genom att väcka liv i bottenvåningarna ger vi människor flera anledningar att besöka området fler tider på dygnet. Med butiker, restauranger och caféer i fastigheterna skapar vi dynamiska platser där ett samspel sker mellan företagen som hyr kontor i fastigheterna och mellan bottenvåningarna, där båda fyller kvarteren med människor.

 

I Fatburen och Stockholmsverken där många designers och spelutvecklare sitter har bland andra restaurangerna La Perla och Bun Bun etablerat sig i bottenvåningarna. I pulserande citykvarteret MOOD District hittar du bland andra Olli Ristorante och ett flertal butiker. Urban Escape är nu ett område som fylls med människor från morgon till sen kväll med bottenvåningar som stor attraktionskraft.

Människobyn podcast av AMF Fastigheter Människobyn podcast av AMF Fastigheter

Det är bottenvåningarnas innehåll som definierar staden, men vad behöver en stad för att bli attraktiv? Och är restaurangerna Stockholmarnas nya vardagsrum? Om det och mer pratar vi om i vår samtalsserie och podd där vi får nya insikter om vad som är viktigt för utvecklingen av Stockholm.

Kontakta oss gärna för att få veta mer kring dina möjligheter att etablera i våra handelsplatser och kvarter.

Markus Tungården AMF Fastigheter

Markus Tungården, Uthyrare MOOD Stockholm

073-801 08 44

Alice Leffler uthyrare AMF Fastigheter

Alice Leffler, Uthyrare Pop Up och korta kontrakt

070-352 48 20

Kenneth Jävervall AMF Fastigheter

Kenneth Jävervall, Uthyrare Gallerian

070-540 98 55

Uthyrare Yasemin Fallai AMF Fastigheter

Yasemin Fallai, Uthyrare Fältöversten

070-388 39 99

Helena Sahlborn AMF Fastigheter

Helena Sahlborn, Uthyrare Västermalmsgallerian

072-231 92 87

Anna Hammarbäck-Lind

Anna Hammarbäck Lind, Uthyrare Ringen och Södermalm

070-615 40 77